Det här är OpenART

Örebro OpenArt är en utställning med internationell modern konst i Örebro. Under närmare tre månader förvandlas stadslandskapet till ett livfullt potpurri där konst i alla dess former leker tittut med stadens invånare och besökare.

Den femte upplagan av OpenART arrangeras 2015 mellan juni 14 – september 6. Nästa sommar blir staden en konsthall i det öppna där det okonventionella, fängslande, uppfinningsrika, vackra och bisarra möter stadens människor i deras vardag.

Runt 60 konstnärer från när och fjärran tar över Örebro och förtrollar staden. Verk i allsköns tänkbara och otänkbara former, färger och material visas på likvärdigt tänkbara och otänkbara platser och omgivningar i innerstaden. Örebros gathörn och gränder fylls med kreationer om väcker känslor, nyfikenhet eller utmanar konventionella tankar kring stadsrummet. Örebro OpenART bygger broar mellan kulturer och människor både på ett konstnärligt och socialt plan och är en av de största kulturella scenerna i Sverige under sommarmånaderna 2013.

Sedan premiären 2008 har OpenART satt Örebro på Sveriges konstkarta. Evenemanget har varit värd åt en mängd ikoniska verk som bidragit till att bära stadens namn över land och hav, ut i vida världen. BadBad Boy (Tommi Toija, 2013), The Big Yellow Rabbit (Florentijn Hofman, 2011), Heart Breaker (Fefe Talavera, 2011), Clothesline (Kaarina Kaikkonen, 2008) och Live Space (Giovanna Aguirre, 2009) är endast ett fåtal av de många kreationer som genom åren gett en fantasieggande guldkant åt stadslandskapet.


2008
      I      2009      I       2011

 

http://youtu.be/_Amj8aHasVI?list=UUet0hm2G0aDaH3vHC1ueGug